Дизайн и предпечатна подготовка

Графичният дизайн е форма на визуалната комуникация, която съчетава в себе си изображения, думи и идеи, които да предават информация на аудиторията. Графичният дизайн е навсякъде около нас – книги, брошури, билбордове, списания, плакати, визитки, опаковки, тениски, до Интернет страницата, която гледате точно сега. Всички тези неща и още много други са дело на графичен дизайнер, който съчетава творчество и формални характеристики на изобразителното изкуство с подход, ориентиран към потенциалната аудитория. Той създава ефективна визуална комуникация, чиято роля е да информира, да организира, да стимулира, да убеждава, да взаимодейства с вас по най-ефективния и визуално привлекателен възможен начин. Графичният дизайн съчетава елементи на различни видове медии. Тези елементи включват: фигури, илюстрации, цветове, текстури и други.

 

Креативността изисква време! Бъдете търпеливи, ако искате да получите най-доброто от вашия дизайнер!

За да може графичният проект да бъде реализиран, особено когато се касае за печатна реклама, графичният дизайнер трябва да бъде добре запознат и с процесите на изработка на изделията. Важно е проектите да бъдат съобразени с техническите изисквания и възможности на машините още в началото на разработването им, за да бъдат реално осъществими без да се налагат съществени промени по тях.

Предпечатната подготовка е неразделен етап от производствения процес за отпечатване на различните печатни материали, както и за брандирането на сувенири, текстил, витрини, автомобили и т.н. Независимо дали подавате готов дизайн или той тепърва ще се разработва, след одобрението на крайния проект следва техническа работа по подготовката за отпечатване. За извършването на предпечатна подготовка са необходими добри познания на техническите изисквания на машините, които се използват, както и следването на процеса на изработка на дадено изделие, познаване на необходимите компютърни програми и отлични познания по полиграфия. Подготвят се т.нар. форми за печат, които отговарят на формàтите на съответната печатарска машина, поставят се ножове, пасери, скали с цветовете, подготвят се цветоотделките по CMYK или PANTON, подготвят се щанци, колират се страниците на обемните продукти като каталози, наръчници, книги и много други.

Контакти

гр. София
ул. Васил Калчев 10
Тел.: (+359) 888 999 334
Email: office@effect-adv.com

Последвайте ни във Фейсбук